browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Over Margot Kenter

Margot Kenter

Schrijven met haar ogen.

Omdat Margot haar vingers niet meer kan bewegen, schrijft ze met haar ogen.
Haar computer Tobii detecteert via een infraroodscanner naar welke letter haar oog kijkt en tikt zo letter voor letter.
Dankzij deze technologie heeft Margot het dagelijks aantal woorden dat ze schrijft verhoogd van zo’n vijftig woorden naar 500.

Margot Kenter: “In dit boek zit ruim 6 jaar werk. Een goede uitgever was voor mij dan ook erg belangrijk. In mijn zoektocht daarnaar kwam ik al snel bij Blurb terecht. Het mooie van dit online uitgeversplatform is dat iedereen een boek kan maken met dezelfde kwaliteit als in de boekwinkel te koop is. Door Booksmart, de gratis software van Blurb, in combinatie met mijn computer Tobii te gebruiken, is een professioneel boek tot stand gekomen.”

 

 

 

 

 

 

In 1994 werkte Margôt in Amsterdam als een ambulanceverpleegkundige – vandaag het oppakken van de brokken van een auto-ongeluk, morgen een hartaanval en een huiselijk geweld incident… Een hectisch avontuur van een leven dat uiteindelijk als een dronkaard op een zaterdag nacht uitliep… Wie had kunnen bedenken dat binnen vier jaar deze sluipende verlamming zou worden gediagnosticeerd als MS? Het boek dat u in uw handen houdt is het product van meer dan 10.000 uur van verbeten ploeteren waarop vaker minder dan 100 woorden per dag zijn getypt. Zijn wie Margôt is werpt een licht op deze Maria reis. Ik probeer een  licht te zijn, zodat een ieder over zijn schaduw kan heen springen. Iemand heeft over dit boek gezegd: “het is opmerkelijk om niet alleen een boek te schrijven met handen die het niet langer meer doen, maar het is nog opmerkelijker om over een zoektocht te vertellen, en betekenis en hoop te halen uit de asresten van een leven met verraad”.

 

THE WRITERS WORLD X3 WITH TEXT

 

 

http://inmydreamsiamneverinawheelchair.blogspot.nl/

 

margot norde hollander2013 09 20_1560